Antistres program

Antistres program podrazumeva integrativni pristup.

Svakodnevne stresne situacije mogu nepovoljno da utiču na naše psihofizičko zdravlje. Savremeni tempo života nameće nam stres koji ne možemo da kontrolišemo, a vrlo često i ignorišemo.

Sve zajedno dovodi do osećaja iscrpljenosti i umora, nemogućnosti odmora (dovoljno sati spavanja, a tokom dana ste umorni), problema sa spavanjem, preosetljivosti na vremenske prilike, lošeg raspoloženja, lošeg varenja, pada imuniteta, hormonskih disbalansa, alergija i intolerancija na hranu…

Usled hronične napetosti dolazi do neadekvatnog lučenja hormona stresa, a pod uticajem preaktivnog nervnog sistema. Najznačajniji hormoni stresa su adrenalin, koji luči srž nadbubrežne žlezde, i insulin, koji luči pankreas. Putem krvi, ovi hormoni dospevaju do svih ćelija našeg organizma, izazivajući određene efekte, koji u uslovima hroničnog stresa, imaju negativan uticaj.

Ako na to dodamo manjak fizičke aktivnosti, neadekvatnu ishranu i loše navike, jasno je da naše psihofizičko zdravlje itekako trpi.

Hronični stres lako može da nas uvede u sindrom adrenalinskog umora, koji se sve češće dijagnostikuje kod odrasle populacije. Ovo stanje se teško leči, ali je itekako moguće da se predupredi.

Antistres program podrazumeva integrativni pristup. Tretmani akupunkturom, moksibustija, terapija ventuzama daju odlične rezultate u smanjenju stresa, a u kombinaciji sa blagom korekcijom životnih navika i ishrane, otklanjaju i početne simptome adrenalinskog umora. Međutim, nije svejedno kojom fizičkom aktivnosšću obnavljate ili trošite svoju energiju , kao što nije svejedno na koji način se hranite.

Individualni pristup svakom pacijentu je neophodan.

Šta podrazumeva antistres program?
1. Određivanje energetskog disbalansa koji postoji u telu
2. Utvrđivanje statusa aktivnosti neuro-humoralnog sistema
3. Akupunkturne tretmane, sa ili bez moksibustije
4. Korekciju ishrane, u skladu sa energetskim disbalansima
5. Savete u vezi načina života (u skladu sa energetskom konstitucijom pacijenta)