ALERGIJE U FEBRUARU ?

BELOVA PARALIZA LICA (FACIJALIS)
December 30, 2021
Praznični umor
January 10, 2022
Prikaži sve

ALERGIJE U FEBRUARU ?

Curi Vam nos, a niste prehlađeni? Peckaju Vas oči, ne znate zašto? Alergije?

U februaru, počinje da cveta drveće. Možda zvuči čudno, jer je proleće daleko, ali priroda ima svoje cikluse, kojih često nismo svesni. Kod osoba koje imaju respiratorne alergije, simptomi se mogu pojaviti i ranije nego obično. Zbog velikog zagađenja i klimatskih poremećaja, alergijske reakcije se mogu po prvi put javiti i kod osoba koje nisu imale alergije ranije.

Akupunktura može uspešno da izleči lakše oblike alergija. Kod težih može znatno da smanji simptome i potrebu za lekovima. Što se ranije krene sa tretmanima, to su rezultati bolji. I zato se preporučuje da se sa akupunkturnim tretmanima krene tokom kasnih jesenjih meseci, kada nema cvetanja ili cveta manji broj biljaka.

Radi se deset tretmana, 2-3 puta nedeljno. Prva poboljšanja se očekuju posle trećeg, četvrtog dolaska, mada neki pacijenti osete poboljšanje odmah. Kod nekih pacijenata upotreba lekova nije potrebna, dok se kod nekih drastično smanjuje potreba za istim, jer su i simptomi manji.

Kod pacijenata koji već imaju alergije, pogotovu tokom letnjih meseci, akupunkturni tretmani tokom zime imaju itekako smisla. Jer, do leta se imuni sistem organizma itekako oporavi, i spremnije reaguje.